Contact

Adres

NG-BLU Networks b.v.

Professor van der Waalsstraat 1
1821 BT Alkmaar

Blankenstein 148a
7943 PE Meppel

Telefoonnummer: 088-638 00 00

Email: info@ngblunetworks.nl

Contact & support

088-638 00 00

Nieuws

Samenwerking NG-BLU Networks en Glaspoort

Deze week hebben Wholesale service provider NG-BLU Networks en Glaspoort een samenwerkingsovereenkomst getekend waardoor de klanten en partners van NG-BLU Networks vanaf 1 November gebruik kunnen maken van het glasvezel netwerk van Glaspoort.

NG-BLU Networks is een snelgroeiende aanbieder van datacommunicatie-, (IP)telefonie-, internet- en (regionale) colocatie. Inmiddels behoort NG-BLU Networks tot de top 3 van onafhankelijke aanbieders in Nederland. De diensten van NG-BLU Networks worden opgezet als bouwstenen, zodat – inmiddels meer dan 500 - professionele ICT dienstverleners, een compleet pakket hoogwaardige oplossingen aan hun eindklanten en gebruikers kunnen leveren.

Glaspoort heeft de ambitie om in de komende jaren circa 1 miljoen glasvezel aansluitingen te realiseren in voornamelijk kleinere gemeenten en kernen, landelijke gebieden en op bedrijventerreinen. De missie van Glaspoort is simpel: glasvezel voor iedereen.

Jacco Kouwenberg, directeur van NG-BLU Networks: “De toevoeging van infrastructuur van Glaspoort aan ons portfolio, biedt onze partners en eindklanten wéér extra mogelijkheden tot het leveren van betaalbaar glasvezel, juist ook aan bedrijven en instellingen. Er is een grote vraag naar de levering van betaalbaar glasvezel, de infrastructuur van Glaspoort zal een grote verschuiving betekenen in het infrastructuur landschap, immers koper gebaseerde infrastructuur (ADSL en (B)V(V)DSL) zal de komende tijd uit gefaseerd gaan worden. NG-BLU Networks biedt haar partners maximale ondersteuning bij deze kansen en migraties.”

Jan-Willem Scheerder directeur van Glaspoort: "We zijn verheugd dat we NG-BLU Networks als Wholesale service provider mogen aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Glaspoort is een open Wholesale netwerk en partners als NG-BLU Networks zijn voor ons de onmisbare schakel tussen ons netwerk en de eindklant. We hebben de eerste 40.000 aansluitingen gerealiseerd en liggen goed op koers om onze doelstelling van minimaal 70.000 glasvezelaansluitingen in ons eerste jaar te gaan halen."

We kijken uit naar een goede samenwerking!

 

Voor meer informatie:

www.ngblunetworks.nl

www.glaspoort.nl


Telefonie Zomer Actie 2021 | All-In abonnement 2 maanden gratis!

Telefonie Zomer Actie 2021 NG-BLU Networks

Goed nieuws voor NG-BLU Partners en Resellers! De komende maanden kunt u gebruik maken van onze spectaculaire Zomer Telefonie Actie: u kunt nieuwe relaties 2 maanden gratis All-In abonnementen aanbieden. Dit betekent dat uw relaties 2 maanden gratis kunnen bellen én er tijdelijk geen abonnementskosten in rekening worden gebracht. Hiermee wordt het wel heel aantrekkelijk voor uw relaties om over te stappen naar de hoogwaardige SIP trunk- en/of Managed Voice oplossingen van NG-BLU.

Naast deze spectaculaire actie, zijn zaken als Flat Fee bellen door de hele EU en de Internationale nummerhosting aanvullende onderscheidende elementen waarmee u het verschil kunt maken.

Het aanbod samengevat:

 • 2 maanden gratis All-In abonnement
 • Geen limiet op het aantal gesprekskanalen
 • Van toepassing op onze (Teams) SIP Trunking, OneForce (hosted telefonie), OneSpace en Xelion Managed Voice

Voorwaarden:

 • Het aanbod is van toepassing op nieuwe relaties
 • De orders moeten zijn besteld vóór 31 augustus 2021 en zijn aangemaakt in InfraOrders
Voor meer informatie over het aanbod en de voorwaarden kunt u contact opnemen met uw partnermanager of de afdeling verkoop. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 088-6380000 optie 2, of per email naar verkoop@ngblunetworks.nl.

Veel succes met verkopen!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


NorthC en NG-BLU Networks gaan samenwerking verder uitbreiden

 NorthC Datacenters, de grootste regionale datacenterprovider van Nederland en de zakelijke Internet Service Provider NG-BLU Networks, hebben de samenwerking verder geïntensiveerd. Alle NG-BLU Networks diensten zijn per direct leverbaar op alle Datacenter locaties van NorthC.

NG-BLU Networks is een infrastructuur onafhankelijke zakelijke Internet Service Provider inmiddels behorend tot de top 3 van Nederland, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige (Secure) Connectiviteit & Voice diensten. Deze oplossingen worden in samenwerking met een sterk groeiend partnerkanaal in de markt gezet.

Door de samenwerking profiteren klanten en partners van de dienstverlening van NG-BLU Networks op alle lokale datacenters van NorthC. Praktisch onbeperkte connectiviteitsoplossingen in lokale datacenters komen hiermee beschikbaar. Denk aan BGP redundante Internet Uplinks, SDWAN, MPLS, anti DDoS oplossingen, Eigen IP spaces en AS/LIR support oplossingen. Deze diensten vormen de benodigde bouwstenen om als Cloudprovider hoogwaardige diensten te kunnen leveren en klanten met een extreem hoge beschikbaarheid, performance, secure toegang tot de Clouddiensten te bieden.

Onze datacenters vormen de toegangspoort tot een rijk ecosysteem aan (inter)nationale partijen en diensten. We zijn trots dat NG-BLU Networks onderdeel is van dit partnerlandschap. Vanuit onze datacenters kunnen klanten en partners profiteren van alle datacommunicatie diensten van NG-BLU Networks, maar ook security diensten zoals anti-DDoS oplossingen. “De kwaliteit en regionale dekking van de Northc Datacenters passen perfect in de visie van NG-BLU Networks om hoogwaardige connectiviteitsdiensten dichtbij onze partners en klanten te kunnen leveren, zegt Jacco Kouwenberg Commercieel Directeur bij NG-BLU Networks

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nu beschikbaar via NG-BLU: Managed Cloud telefonie van Xelion 

Meppel, 18 februari 2021

NG-BLU heeft haar Telefonie dienstenportfolio verder uitgebreid. Per 1 maart aanstaande is nu ook de dienst Managed Cloud PBX (virtuele telefooncentrale) van Xelion in combinatie met NG-BLU SIP Trunking leverbaar. Door de PBX portfolio steeds verder uit te breiden, geeft dit nog meer mogelijkheden voor onze Partners om altijd een passende (Managed) PBX oplossing te kunnen aanbieden. Zoals gebruikelijk kunnen onze Partners ook deze Xelion dienst leveren met eigen prijzen, met behoud van de factuurrelatie en het unieke volledig geautomatiseerde porteringsproces.

Als er hoge eisen worden gesteld gesteld aan security en performance, kunnen ook deze klanten optimaal met de Managed Xelion Telefonie dienst worden bediend. Het is bijvoorbeeld mogelijk om het telefonieverkeer veilig over private NG-BLU verbindingen te transporteren, om ieder veiligheid- en/of performancerisico te voorkomen. De ISO9001/27001 en NEN7510 certificering van NG-BLU onderstreept dit verder.

NG-BLU biedt al vele jaren een unieke en uitgebreide portfolio op het gebied van Internet-, IPVPN-, SDWAN-, Security-, en Telefoniediensten. Deze diensten worden via een sterk Partnerkanaal in de Nederlandse markt verkocht. NG-BLU behoort tot de Top 3 van infrastructuur onafhankelijke Service Providers.

Xelion is ontwikkelaar van een hosted telefonie oplossing voor MKB organisatie. Xelion 7 is het grootste in Nederland ontwikkelde VoIP telefonieplatform voor organisaties in het midden- en kleinbedrijf. Xelion biedt een volledige telefooncentrale waarbij zowel basisfuncties als meer geavanceerde mogelijkheden zoals apps, rapportages of contactcenterfuncties zonder extra kosten beschikbaar zijn. Als geen ander maakt Xelion het mogelijk om telefonie te integreren met andere applicaties zoals CRM pakketten, Whatsapp Business of MS teams.

NG-BLU en Xelion hebben met elkaar afspraken gemaakt om op technisch en commercieel gebied intensief samen te werken. Xelion stelt de technologie beschikbaar waarmee Partners de dienst zonder moeite en volledig geautomatiseerd kunnen activeren en beheren.

"NG-BLU heeft in de afgelopen jaren een kwalitatief sterk Partnerkanaal opgebouwd met veel ICT en telecom kennis. Door NG-BLU SIP Trunking met het Xelion hosted UC/VoIP platform als Managed Totaaloplossing aan te bieden, creëert het voor NG-BLU Partners nog meer mogelijkheden om hun klanten van nieuwe diensten te voorzien. Zonder hoge investering en zonder uitgebreide training", aldus Arthur van den Ende, directeur van Xelion.

In de komende tijd zal veel energie worden gestoken in het verder integreren van bestelprocessen en online marketing programma's ten behoeve van NG-BLU Partners.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nieuwe functies en nieuw uiterlijk InfraLogin

‘InfraLogin’ is een webportaal waarmee u uw klanten toegang kunt geven tot de door u verkochte NG-BLU diensten. InfraLogin is een whitelabel omgeving, NG-BLU is niet zichtbaar voor uw klanten.
Uw eindklanten krijgen inzicht in de door hen afgenomen Data-, Telefonie- en Mobiele diensten: zoals gespreksgegevens, bedienen telefooncentrale, inzien facturen, volgen en aanmaken tickets, voortgang opleveringen, monitoring van verbindingen en vele andere “selfservice” functionaliteiten.

Met de introductie van de nieuwe versie van InfraLogin maken wij het uw en onze klanten nog makkelijker om verschillende functies zelf uit te voeren en om meer en beter overzicht te krijgen van alle afgenomen diensten.
In dit bericht treft u een opsomming van de wijzigingen die u kunt verwachten.

Wat is er nieuw?

Een nieuw en fris uiterlijk

Alle functies zijn vanaf nu overzichtelijk gecategoriseerd in de linker menubalk. De beschikbare categorieën zijn afhankelijk van de ingestelde rechten en functies.

Profieleigenschappen beschikbaar en aanpasbaar

Gebruikers kunnen vanaf nu zelf tweefactor-authenticatie instellen, hun wachtwoord wijzigen en indien gewenst een ander kleurenthema instellen.

Mobiele aansluitingen beheren

Het onderdeel mobiele telefonie heeft een grote uitbreiding ondergaan.
Vanaf nu is het mogelijk dat u uw klant zelf het beheer geeft over zijn mobiele aansluitingen.
Denk hierbij aan een overzicht van simkaartnummers en puk codes opvragen, een overzicht van alle gebruikers en de mogelijkheid tot het aanpassen van gebruikersnamen en interne nummers.

Hosted telefonie functies beschikbaar

Op basis van een uitgebreide rechtenstructuur, bestaat de mogelijkheid om beheerdersrechten voor de hosted telefonieomgeving aan uw eindklant te geven.

Onder andere het toevoegen van gebruikers, het aanpassen van gebruikersnamen en interne nummers, het beheren van doorschakelingen, het beheren van keuzemenu’s etc. behoren nu tot de mogelijkheden.
U dient hierbij wel rekening te houden met het feit dat uw klant de werking van de hosted telefoniecentrale kan beïnvloeden.

Tickets

Het aanmaken van tickets voor zowel voice als data is vereenvoudigd.


LET OP: De nieuwe functies voor Hosted telefonie beheer staan standaard uit. U bepaalt in InfraOrders of uw klant de rechten krijgt om het beheer voor telefonie uit te kunnen voeren.

We zijn uiteraard niet klaar met InfraLogin en hebben nog plannen voor de toekomst.

Een van de eerste nieuwe functies die we op korte termijn zullen introduceren is de mogelijkheid voor u als partner/reseller u uw eigen identiteit meegeven aan ons White label portaal en daar hoort uiteraard uw eigen bedrijfslogo (linksboven in InfraLogin) ook bij. Tevens zal het mogelijk voor u worden om op de hoofdpagina van InfraLogin eigen berichten te plaatsen.

 

Uitgebreide uitleg nieuwe functies

Gebruiker pagina direct toegankelijk en niet meer onder beheer

 • De beheerder kan bij het aanmaken van een gebruiker een mobiel- of toestelnummer aan de gebruiker toewijzen. De beheerder ziet alle aansluitingen die vanuit InfraOrders voor InfraLogin beschikbaar zijn gesteld.
 • Een gebruiker ziet uitsluitend de aansluitingen die voor hem/haar beschikbaar zijn gesteld.
  De beheerder kan extra gebruikers voor InfraLogin aanmaken waarbij dient te worden aangetekend dat hij nooit meer rechten aan een gebruiker kan toekennen dan waarover hij zelf beschikt.
 • NG-BLU adviseert één beheerder per relatie die vervolgens het recht krijgt om de gebruikers aan te maken en te beheren.


Tickets voor voice en data

 • Tijdens het aanmaken van een ticket kan uw klant ervoor kiezen een ticket aan te maken zonder deze aan een specifieke aansluiting te koppelen.

Let op: tickets aangemaakt vanuit InfraLogin worden rechtstreeks bij NG-BLU Networks ingeschoten. Als u niet wenst dat uw klant een ticket bij NG-BLU Networks belegt, adviseren wij u het recht voor tickets niet te activeren voor uw klant.

Hosted telefonie functies
Onderstaand een overzicht van nieuwe functies die op basis van rechten zijn toe te kennen aan gebruikers. De verschillende mogelijke rechten staan vermeld tussen haakjes.

 • Doorschakelingen: (Tijd en datum wijzigen van een doorschakeling)
  • Dit werkt op exact dezelfde manier als InfraOrders, waarbij “Altijd” aangeeft dat de doorschakeling altijd aan staat
 • Fax 2 email: (Inzien, bestandtype wijzigen, mailadres wijzigen)
 • Keuzemenu: (Inzien, wijzigen, submenu aanmaken/verwijderen, aanpassen audio.)
 • Lijnen: (Inzien en beheren)
  • Geef uw klanten eigen beheer en inzage over de door hun gebruikte nummers
 • Hosted beheer is hernoemd naar Geluidsbestanden
 • Mobiel: (Rechtenoverzicht)Overzicht van alle gebruikers
  • Naam en intern nummer wijzigen
  • Puk code en simkaart nummer
  • Dienst inzage
  • Status van aansluiting
 • Toestel: (Rechtenoverzicht)Overzicht van alle gebruikers
  • Naam en intern nummer wijzigen
  • Overzicht SIP registratie
  • Gebruikersnaam & wachtwoord
  • MAC-adres (als er sprake is van toestel provisioning via InfraOrders)
 • Voicemail: (Inzien, begroeting en wijzigen)
  • Hosted telefonie optie, waarbij u de eindklant toegang geeft tot voicemail functie-account(s)

Let op: Doordat gebruikers schakelingen kunnen aan- of uitzetten en/of tijdtabellen kunnen aanpassen, kunnen zij invloed uitoefenen op de werking van de Hosted telefoniecentrale. Ons advies is om het beheerrecht uitsluitend aan eindgebruikers te geven indien hier nadrukkelijk om wordt verzocht én na een gedegen uitleg van de mogelijkheden en risico’s.

Datadiensten

Geen wijzigingen doorgevoerd.

Facturatie 
Kostenplaatsen worden voortaan vooraf gegenereerd voor uw klanten en zijn vanaf/na de 6de dag van elke maand downloadbaar.

Beschikbaar stellen nieuwe functies

Wat moet u in InfraOrders doen om aansluitingen daadwerkelijk zichtbaar te krijgen in InfraLogin.

Een aansluiting moet beschikbaar worden gemaakt In InfraLogin.
U vindt dit onder elk telefonie gerelateerd account op het tabblad het “Overzicht” van de desbetreffende account.

Hier selecteert u: “Doorschakelmogelijkheid via InfraLogin”, waarna de pagina opnieuw wordt geladen.

Als u alle accounts voor InfraLogin beschikbaar wilt stellen kunt u dit doen d.m.v. de bulk optie bij Hosted telefonie:

- Ga naar “Nieuw” en klik op “Bulk aanpassen accounts”:
- Volg de instructies op de pagina en selecteer voor de opties: “Beschikbaar maken in InfraLogin” met waarde “JA” (waar van toepassing). Druk op “Opdracht invoeren”.

Met deze functie kunt u dus bepalen wat in InfraLogin wel en wat niet zichtbaar wordt voor de beheerder/gebruiker(s).

Heeft u deze rechten niet?

Neem dan contact op met onze binnendienst d.m.v. een email met het verzoek om u die rechten te verschaffen.

 

 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Update oktober - uitrol Delta Fiber glasvezel - projecten bedrijventerreinen

Nieuwe vraagbundelingsgebieden
Op maandag 5 oktober aanstaande start de vraagbundeling in Kampen-Veluwe Noord en natuurlijk zijn we er weer klaar voor!

Iedere twee weken worden nieuwe gebieden opgestart, houd de kaart in de gaten voor de actuele vraagbundelingen. Benieuwd of we binnenkort bij u aan de slag gaan, neem dan contact met ons op.

 We zoeken doorlopend enthousiaste partners, ook meedoen en kansen benutten? Kijk snel op onze nieuwe website en ontdek hoe je partner wordt!

Lopende vraagbundelingsgebieden
Op dit moment zij we actief op diverse bedrijventerreinen in de volgende gebieden:

 • Vijfheerenlanden (Vianen e.o.)
 • Roosendaal, Halderberge & Rucphen
 • Zwartewaterland &Meppel
 • Súdwest Fryslân
 • Westland & Midden Delfland
 • Noordwest Limburg
 • Noordoost Limburg
 • Heerenveen & Joure
 • Steenwijkerland
 • Kampen & Veluwe Noord

 

Onze partners geven vol gas en aan creativiteit is geen gebrek. Bedrijven bezoeken met bouwhelmen op, jampotjes uitdelen van Delta Fiber Netwerk en ijskarren om aandacht voor glasvezel te vragen. Geen kans blijft onbenut. Ook meedoen en kansen benutten? Kijk snel op onze nieuwe website en ontdek hoe je partner wordt!

 

Weet u gebieden waar veel behoefte is aan glasvezel maar er nog niet is?
Omdat wij landelijk uitrollen, zijn wij altijd geïnteresseerd in bedrijventerreinen waar de behoefte aan betaalbaar glasvezel hoog is. Kent u deze gebieden? Laat het ons weten en neem contact op met onze sales afdeling: devraagbundeling@ngblunetworks.nl of telefonisch 088-6380080.

Partnership met NG-BLU Networks leidt tot succes!

Terug