Contact

Adres

NG-BLU Networks b.v.

Professor van der Waalsstraat 1
1821 BT Alkmaar

Blankenstein 148a
7943 PE Meppel

Telefoonnummer: 088-638 00 00

Email: info@ngblunetworks.nl

Contact & support

088-638 00 00

NG Fiber maakt hoogwaardig glasvezel Internet voor iedere ondernemer betaalbaar

NG Fiber

NG Fiber is de naam voor de razendsnelle glasvezeldienst van NG Networks. NG Networks is een Alkmaarse snelgroeiende Internet Service Provider met een no nonsense aanpak.

Wij geloven in het feit, dat glasvezel voor iedere ondernemer betaalbaar moet kunnen zijn. De tarieven werden afgelopen jaren door de grote partijen kunstmatig hoog gehouden, waardoor glasvezel voor vele ondernemers niet bereikbaar was.

Aangesloten worden op glasvezel is van groot belang voor het succes van ondernemers. Immers steeds meer applicaties worden vanuit de ‘cloud’ aangeboden, communicatie met klanten en leveranciers vindt plaats over het Internet, hiervoor is een snelle en vooral betrouwbare verbinding van groot belang.

De huidige aanbieders brengen hoge eenmalige en maandelijkse tarieven in rekening. NG Fiber doorbreekt deze traditie: iedere klant wordt kosteloos aangesloten tijdens de aanlegperiode van het netwerk waardoor u een besparing realiseer van 900 euro.

Ook de maandelijkse tarieven zijn anders dan u gewend bent: u heeft al de beschikking over een glasvezelverbinding vanaf 79 euro per maand! Dit tarief is de laagste in Heerhugowaard.

Levering

Diverse glasvezelpartijen zijn ons voorgegaan, met allerlei beloftes, die helaas keer op keer niet zijn waargemaakt. We begrijpen dat u wellicht het vertrouwen bent kwijtgeraakt.

Er zijn een aantal grote verschillen met de voorgaande pogingen: wij kennen de streek, hebben al het bedrijventerrein Alkmaar Beverkoog succesvol ontsloten en we zijn nu al bedrijven in het gebied Heerhugowaard Noord (Alton gebied) aan het aansluiten op ons netwerk. Op dit moment graven we van het Alton gebied, ons netwerk terug ,via uw adres, naar Alkmaar. Inmiddels hebben we een zogenaamde POP locatie gebouwd op de industrieterreinen van Heerhugowaard, waarvandaan we uw locatie kunnen gaan aansluiten.

Waarom Glasvezel?

Het dataverkeer neemt ieder jaar extreem toe met wel 50%. Veel ondernemers hebben nu nog slechts de beschikking over een ADSL verbinding, gebaseerd op het oude KPN kopernetwerk. ADSL levert u beperkte Internet snelheid en is niet zo betrouwbaar als glasvezel. Een ander groot voordeel van glasvezel is dat u iedere dienst kunt afnemen over dit netwerk: Internet, Telefonie, beveiliging, IPVPN, clouddiensten, etc. Kortom u bent klaar voor de toekomst!

De mogelijkheden

U krijgt een verbinding met een capaciteit van maar liefst 1GIG/s (1000Mbps). Deze capaciteit kunt u toewijzen aan de diverse af te nemen diensten, waaronder bijvoorbeeld Internet en telefonie. U kunt bijvoorbeeld starten met 50/50Mbps Internet en een paar dagen later de verbindingssnelheid verhogen naar 100/100Mbps, het kan allemaal. Andersom kan uiteraard ook! Eindelijk flexibiliteit en onbeperkte (doorgroei) mogelijkheden.

We hebben een aantal standaard Internet pakketten voor u samengesteld waarmee u kunt starten, eenmaal in het bezit van de glasvezel Internetdienst kunt u deze naar wens verder uitbreiden.

Zakelijk Internet Standaard SLA Vast IP adres Maandelijkse kosten Eenmalige kosten*
500/500Mbps - Corporate internet Kantoortijden - Next Business Day Ja € 249,- Geen kosten
200/200Mbps - Corporate internet Kantoortijden - Next Business Day Ja € 199,- Geen kosten
100/100Mbps - Corporate internet Kantoortijden - Next Business Day Ja € 169,- Geen kosten
50/50Mbps - Corporate internet Kantoortijden - Next Business Day Ja € 119,- Geen kosten
20/20Mbps - Klein MKB Best effort Ja € 79,- Geen kosten
*na de aanlegperiode bedragen de eenmalige aanlegkosten 900 per locatie.

U kunt deze diensten verder uitbreiden met andere service niveau’s en bijvoorbeeld extra publieke IP adressen.

Aanvullende opties
24 x 7 Service verlening 45 euro per maand extra
4 Publieke IP adressen 5 euro per maand extra
8 Publieke IP adressen 10 euro per maand extra

Telefonie

U heeft met de glasvezeldienst ook de mogelijkheid om (volledig) over te stappen naar Voice over IP (VoIP). Doordat u nu voldoende capaciteit heeft en de verbinding veel stabieler is, zal uw VoIP Telefonie perfect functioneren. Dit zal de komende tijd zelfs noodzakelijk worden, aangezien KPN medio 2019 zal stoppen met de ISDN dienstverlening. Dit betekent dat u voor die tijd zult moeten overstappen naar Voice over IP Telefonie. Naast meer telefonie functionaliteiten kunt u besparen door het wegvallen van de KPN ISDN kosten en lagere belkosten.

Beveiliging

Datzelfde geldt voor uw beveiligingssyteem. Veelal nog gebaseerd op het doorgeven van meldingen via het ISDN netwerk van KPN. Ook deze systemen zullen moeten worden vervangen voor alarm over IP, daar is uw glasvezel uitermate geschikt voor. U kunt afscheid nemen van uw oude ISDN verbindingen en kosten.

Andere aanvullende diensten

Naast Internet, Telefonie, beveiliging zijn er nog diverse andere mogelijkheden, denk aan:

 • Veilige koppeling met cloud leveranciers (Microsoft, Uniserver, etc)
 • Veilige verbinding met een datacenter naar keuze
 • Veilig koppelen van meerdere locaties (MPLS IPVPN)
 • Automatische backup op basis van 4G of een andere vorm van infrastructuur
 • Vast-mobiel integratie
 • 4G IPVPN integratie
 • Gescheiden wifi netwerken voor gasten en kantoor realiseren
 • etc.

Al deze diensten kunnen over één en dezelfde glasvezelverbinding worden afgenomen. Wat er ook gebeurt, hoe uw organisatie ook verandert, u bent klaar voor iedere toekomst.

 

NG Fiber partners

NG Fiber wordt in samenwerking met een selecte groep hoogwaardige (lokaal bekende) ICT partners aangeboden. Zij kunnen u voorzien van het juiste advies welke abonnementen het beste bij uw organisatie passen en bijvoorbeeld hoe u uw telefonie kunt omzetten naar VoIP.

Geselecteerde partners

     
     
     

Voordelen van zakelijk glasvezel van NG Fiber op een rijtje:

 • Flexibele bandbreedte
 • Hoge betrouwbaarheid en kwaliteit
 • Hoog serviceniveau
 • Alle diensten over 1 verbinding
 • Klaar voor de toekomst
 • 'Cloud ready’
 • Gegarandeerde snelheden
 • Symmetrische snelheden, up en download gelijk
 • Zeer betrouwbaar
 • Lage maandelijkse en eenmalige kosten
 • One stop shop voor alle diensten door samenwerking met sterke lokale ICT partners
 • Kosten besparen doordat ISDN abonnementen kunnen worden opgezegd