Contact

Adres

NG-BLU Networks b.v.

Professor van der Waalsstraat 1
1821 BT Alkmaar

Blankenstein 148a
7943 PE Meppel

Telefoonnummer: 088-638 00 00

Email: info@ngblunetworks.nl

Contact & support

088-638 00 00

De meest voorkomende misvattingen over VoIP telefonie

15 Januari, 2016 10:15

Bellen via het internet, oftewel VoIP, wordt steeds populairder. Het zal u daarom vast niet verbazen dat het aantal bedrijven dat overstapt op deze nieuwe vorm van telefonie blijft groeien. Hoewel steeds meer bedrijven overstappen, bestaan er nog veel misvattingen over VoIP.

‘VoIP staat nog steeds in de kinderschoenen’

VoIP telefonie heeft zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld, waardoor de periode dat VoIP zich in de kinderschoenen bevond echt tot het verleden behoort. Al deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat VoIP diverse pluspunten biedt: zo draagt VoIP onder andere bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering en zorgt het voor een flinke kostenbesparing.

‘VoIP is een dure investering’

Bellen via het internet is voordeliger dan bellen op de traditionele wijze, aangezien de vaste maandelijkse kosten lager liggen. Daarnaast kunt u via VoIP ook flink besparen op de gemiddelde gesprekstarieven. Natuurlijk zult u in eerste instantie te maken krijgen met aanschaf- en opstartkosten, maar deze (extra) kosten verdient u snel en gemakkelijk terug door de kostenbesparingen op VoIP. Gemiddeld besparen bedrijven zo’n 40 procent op hun telefoonkosten.

‘Het installeren van VoIP is moeilijk’

Er wordt regelmatig gedacht dat de gehele technische infrastructuur omgegooid moet worden als er overgestapt wordt op VoIP telefonie. Maar niets is minder waar. Om VoIP te installeren is namelijk weinig technische kennis nodig. BLU Telecom vraagt zelfs alle verbindingen voor u aan en daarnaast zorgen wij ervoor dat de nieuwe apparatuur geplaatst wordt. Als de nieuwe vorm van telefonie geïnstalleerd is, zult u merken dat het eigenlijk hetzelfde werkt als de telefonievorm die u gewend bent.

‘VoIP is onbetrouwbaar’

Wij garanderen dat VoIP met de juiste apparatuur, internetverbinding en configuratie even betrouwbaar is als traditionele telefonie. Bellen via VoIP is inderdaad niet mogelijk als de internetverbinding er compleet uit ligt, maar gelukkig bestaan hier diverse oplossingen voor. Het is te allen tijde mogelijk om een doorschakeling naar bijvoorbeeld een mobiel nummer te activeren. Tevens is het mogelijk om een tweede internetverbinding aan te leggen. VoIP is dus zeker niet zo onbetrouwbaar als er gezegd wordt.

‘De geluidskwaliteit van VoIP is slecht’

Er wordt gedacht dat de geluidskwaliteit van VoIP van laag niveau is. Toch blijkt dit in de praktijk niet te kloppen. Een goed toestel zorgt er in combinatie met de juiste codec namelijk voor dat de kwaliteit van het geluid high definition is. Daarbij is het wel van belang dat de internetverbinding genoeg bandbreedte bevat én dat u ook de internetverbinding via BLU Telecom afneemt. Alleen dan kunnen wij de spraakkwaliteit namelijk garanderen, doordat uw verbinding in onze 24/7 monitoring wordt opgenomen.

Juist als u ernaar streeft om de geluidskwaliteit van de huidige telefonie te optimaliseren is VoIP de perfecte keuze.

Wilt u meer weten over VoIP en de bijbehorende voordelen? Bekijk dan eens onze VoIP pagina.


Terug