Contact

Adres

NG-BLU Networks b.v.

Professor van der Waalsstraat 1
1821 BT Alkmaar

Blankenstein 148a
7943 PE Meppel

Telefoonnummer: 088-638 00 00

Email: info@ngblunetworks.nl

Contact & support

088-638 00 00

Dataveiligheid van VoIP

30 Maart, 2016 11:09

Cybercriminaliteit is tegenwoordig één van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. De beveiliging van uw data is daarom zeer belangrijk. Toch wordt hier nog regelmatig op bezuinigd, waardoor veel Nederlandse bedrijven niet goed tegen cybercriminelen beschermd zijn. Dat maakt het hacken van Nederlandse bedrijven soms kinderlijk eenvoudig. In deze blog van BLU Telecom leest u hoe u veilig kunt blijven bellen.

Internettelefonie eenvoudig te hacken

Tijdens het bellen via software zoals Skype wordt veel data via het internet verstuurd. Deze data zijn relatief simpel versleuteld en hierdoor eenvoudig te hacken. Bedrijven die deze vorm van bellen gebruiken lopen met een slecht beveiligingssysteem het gevaar dat hackers er met hun gegevens vandoor gaan. Hierdoor kunnen bedrijven worden afgeperst met gevoelige gegevens of kunnen over de telefoon besproken inloggegevens bij kwaadwillende terecht komen.

VoIP-telefonieverbinding veiliger

Bij het bellen via een VoIP-telefoon wordt er ook data verstuurd. Deze data gaat echter niet via het open internet maar via een beveiligde ethernetverbinding, waardoor het een stuk lastiger is om VoIP-telefoons hacken. Daarnaast heeft BLU Telecom alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen om het risico zoveel mogelijk te verkleinen, door onder andere het gebruik van firewalls en kredietlimieten.

Veiligheid van vast-mobiele integratie

In de media verschenen de afgelopen maanden veel verontrustende verhalen over de veiligheid van mobiele telefoons. Hierdoor zijn sommige bedrijven huiverig voor het invoeren van een vast-mobiel integratie. Bij deze vorm van telefonie zijn medewerkers zowel via hun mobiel als via de vaste lijn op één nummer bereikbaar.

Onlangs werkte Apple niet mee aan het verzoek van de FBI om een achterdeur te creëren in de beveiligingscodes van de iPhone van een terrorist. Het klinkt misschien gek dat Apple de gegevens van terroristen niet toegankelijk maakt, maar ze hebben hier een goede reden voor.

Deze achterdeur zou gelden voor alle iPhones en zou ook gebruikt kunnen worden door cybercriminelen. De rechter heeft daarom geoordeeld dat Apple niet bewust een lek hoeft te creëren. De veiligheid van iPhones wordt hierdoor niet aangetast. Met sterke wachtwoorden en goede virusscanners zijn schadelijke software en hackers vooralsnog buiten de deur te houden. Hierdoor is het bellen ook voor bedrijven met een vast-mobiele integratie nog altijd veilig.

Hacken voorkomen

De gevolgen van een hack kunnen enorm zijn, zeker voor grote bedrijven. Daarom is een goede beveiliging van telefonie en data erg belangrijk. Wilt u weten wat BLU Telecom voor de beveiliging van uw telefonie en data kan betekenen? Bekijk dan onze security pagina.

Terug